Academische prent: omgeving van Trouville

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Monrocq (uitgever)
,
Jean Baptiste Hubert (ontwerper)

Datering

1859

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van de omgeving van Trouville, naar ontwerp van Hubert. Lithografie in zwarte inkt, verlijmd op een steunkarton bekleed met blauw papier. De prent werd gedrukt en uitgegeven bij Monrocq (Parijs) in het blad "L'Ecole de Dessin" in 1859 (9e année, 98e Livraison). Het gaat om plaat 585 uit deze reeks. Centraal is een huisje met strooien dak te…
Lees meer
Academische prent van de omgeving van Trouville, naar ontwerp van Hubert. Lithografie in zwarte inkt, verlijmd op een steunkarton bekleed met blauw papier. De prent werd gedrukt en uitgegeven bij Monrocq (Parijs) in het blad "L'Ecole de Dessin" in 1859 (9e année, 98e Livraison). Het gaat om plaat 585 uit deze reeks. Centraal is een huisje met strooien dak te zien. Bij het houten hek links staat een vrouw voor een gebouw met een toren. In de voorgrond liggen boomstronken, een berg gras of stro en zijn enkele bomen te zien. Deze lithografie maakt deel uit van de collectie afkomstig van de Academie Brugge. De prent diende wellicht als didactisch materiaal.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Monrocq , Jean Baptiste Hubert
Type lithografie AAT
Categorie prenten AAT
Materiaal
lithografie in zwarte inkt, verlijmd op steunkarton
Afmetingen 246 x 318 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0987.III
Beschrijving
Onderwerp landschappen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.