Academische prent: hoofd van de heilige Elisabeth

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

John Coindet (uitgever)
,
Gédéon Reverdin
,
Christian Forssell (prentmaker)
,
Giulio Romano

Datering

1830

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent van een portret (buste) van de heilige Elisabeth. De prent is getekend door Reverdin naar een schilderij van Giulio Romano, gegraveerd door Forssell en uitgegeven in Parijs (Reverdin) en London (Coindet). Het gaat om een diepdrukprocedé, vermoedelijk een stippelgravure of crayongravure in zwart. De heilige is afgebeeld van hoofd tot schouder in profiel naar rechts. Ze draagt een…
Lees meer
Academische prent van een portret (buste) van de heilige Elisabeth. De prent is getekend door Reverdin naar een schilderij van Giulio Romano, gegraveerd door Forssell en uitgegeven in Parijs (Reverdin) en London (Coindet). Het gaat om een diepdrukprocedé, vermoedelijk een stippelgravure of crayongravure in zwart. De heilige is afgebeeld van hoofd tot schouder in profiel naar rechts. Ze draagt een met parels versierde kroon. De prent is bijgesneden langs en binnen de plaatrand en werd verlijmd op een steunkarton, bekleed met papier. De prent is wellicht afkomstig uit Reverdins 'Premiers Éléments du Dessin au Trait. Pour servir d'introduction au Cours complet d'Etudes pour la Figure', met daarin platen met details naar oude meesters en een supplement met afbeelding van heiligen. De gravure werd als reproductiedruk gebruikt in de educatieve context van kunstacademies. Modelprenten dienden als lesmateriaal in de Academie Brugge. Het lesmateriaal was vooral bedoeld voor de leerlingen in de klassen naar prenten. De prent vertoont fysieke schade, vermoedelijk als gevolg van (her)gebruik.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) John Coindet , Gédéon Reverdin , Christian Forssell , Giulio Romano VIAF RKD Wikidata
Type gravure AAT
Categorie prenten AAT
Materiaal
gravure (stippel- of crayonmanier) in zwarte inkt, gekleefd op een steunkarton
Afmetingen 364 x 280 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0806.III
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.