Academische ornamentstudie: reliëf met drie muzen

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (tekenaar)

Datering

circa 1853 - circa 1887

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een ornament in hoogreliëf. De naam van de tekenaar en de datum zijn niet gekend. Wellicht werd deze studie gemaakt door een leerling aan de Academie Brugge. Dit verklaart de aanwezigheid van de academiestempel en handtekening van Wallays, directeur van de academie. Het reliëf is getekend op liggend formaat en is bladvullend. Er zijn drie staande vrouwen…
Lees meer
Academische studie van een ornament in hoogreliëf. De naam van de tekenaar en de datum zijn niet gekend. Wellicht werd deze studie gemaakt door een leerling aan de Academie Brugge. Dit verklaart de aanwezigheid van de academiestempel en handtekening van Wallays, directeur van de academie. Het reliëf is getekend op liggend formaat en is bladvullend. Er zijn drie staande vrouwen weergegeven. Ze beelden drie Griekse muzen af. Het tafereel is een detail van een Romeinse sarcofaag (Louvre, Parijs) waarop de negen muzen uit de Griekse mythologie zijn weergegeven. Links is Kalliope te zien, de muze van het epos, de filosofie en retoriek. In haar hand houdt ze een boek vast. In het midden is Thaleia afgebeeld. Deze muze van de komedie is te herkennen aan het komisch masker en de kromme herdersstaf die ze vasthoudt. Uiterst rechts zou Terpsichore afgebeeld worden, de muze van de dans. Tussen de figuren staan zuilen van verschillende grootte. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 576 x 725 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0497.II
Beschrijving
Onderwerpen ornament , figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.