Academische studie naar sculptuur: Discophoros

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Felix Van Neste (tekenaar)

Datering

1869

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van de Discophoros, getekend door Felix Van Neste in 1869. Van Neste was toen leerling aan de Academie Brugge in de klas naar plaaster. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd tweede. De studie is getekend naar het beeldhouwwerk 'Discophoros'. De jonge naakte atleet bereidt zich voor om de discus te werpen. Hij richt…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van de Discophoros, getekend door Felix Van Neste in 1869. Van Neste was toen leerling aan de Academie Brugge in de klas naar plaaster. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd tweede. De studie is getekend naar het beeldhouwwerk 'Discophoros'. De jonge naakte atleet bereidt zich voor om de discus te werpen. Hij richt zijn linkerhand naar voor en houdt de schijf in de andere hand naast zijn lichaam. De figuur is vastgemaakt aan een steunpunt op de sokkel. Het beeld is frontaal weergegeven, het gezicht in profiel naar links. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, met correcties in wit krijt op het bovenbeen en de linkerarm De aantekeningen verwijzen naar de wedstrijd. Linksboven staat de academiestempel met een handtekening van secretaris Vanden Abeele. Daarbij is de letter 'H.' geschreven, die voor deze wedstrijd aan Van Neste werd toegewezen. Dat hij tweede werd, noteerde men ook bovenaan. De datering lijkt er later bijgeschreven te zijn. Na de wedstrijd werden zijn behaalde wedstrijdplaats en naam rechtsonder opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Felix Van Neste
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, wit krijt
Afmetingen 619 x 465 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0678.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.