Academische studie naar prent: hoofd van Sappho

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joseph Somers (tekenaar)

Datering

1882

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar een prent van Sappho, getekend door Joseph Somers in 1882. Somers was toen leerling aan de Academie Brugge in de tweede klas naar prenten of 'grote kop'. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd eerste. Een jonge vrouw is tot aan de borst, in profiel naar rechts getekend. Haar haren zijn vastgemaakt met een doek…
Lees meer
Academische studie naar een prent van Sappho, getekend door Joseph Somers in 1882. Somers was toen leerling aan de Academie Brugge in de tweede klas naar prenten of 'grote kop'. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd eerste. Een jonge vrouw is tot aan de borst, in profiel naar rechts getekend. Haar haren zijn vastgemaakt met een doek en linten. De Griekse dichteres Sappho is hier afgebeeld. Gelijkaardige Romeinse bustes worden in het Prado (Madrid) en Museo Nazionale Romano bewaard. Somers maakte deze studie in zwart krijt of houtskool naar een prent van dit type buste. Om welke prent het exact gaat is nog onbekend. De verschillende aantekeningen duiden op zijn wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel te zien, met Somers' toegewezen letter 'W'. Eugène Copman signeerde, al is nog onduidelijk in welke hoedanigheid. Dat Somers eerste werd, noteerde men linksonder. In een aantekening rechts worden zijn behaalde positie, naam en het jaartal vermeld.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph Somers
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 600 x 421 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0461.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.