Academische studie naar sculptuur: buste van een man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Charles Van Halme (tekenaar)

Datering

1841

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een buste van man, getekend door Charles Van Halme in 1841. Van Halme studeerde aan de Academie Brugge in de klas naar sculptuur. Hij werd tweede in de wedstrijd om beste plaatsen volgens het juryoordeel op 31 januari 1841. Zijn klasgenoot Joseph Van Buylaere werd toen eerste (0022.GRO0580.II). De buste is vanuit driekwart aanzicht getekend…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een buste van man, getekend door Charles Van Halme in 1841. Van Halme studeerde aan de Academie Brugge in de klas naar sculptuur. Hij werd tweede in de wedstrijd om beste plaatsen volgens het juryoordeel op 31 januari 1841. Zijn klasgenoot Joseph Van Buylaere werd toen eerste (0022.GRO0580.II). De buste is vanuit driekwart aanzicht getekend. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Linksboven zien we de handtekening van directeur Gregorius en secretaris De Net naast de academiestempel. Daaronder staat de tekenletter van de leerling, waaronder hij anoniem deelnam aan de wedstrijd. Linksonder is de wedstrijdannotatie geschreven, met vermelding van de behaalde plaats.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles Van Halme
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 597 x 452 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0581.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.