Academische studie: halffiguur van man in wapenuitrusting

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Charles Rousseau (tekenaar)

Datering

circa 1875 - circa 1887

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een man in wapenuitrusting, getekend door Charles Rousseau. Rousseau tekende deze studie als leerling aan de Academie Brugge. Wanneer en in welke klas hij deze studie maakte is onduidelijk. Een vermelding van Rousseau is in de archiefbronnen enkel te vinden tussen 1881 en 1883, wanneer hij in de klas naar het antiek - figuur zit. Daarbij kan…
Lees meer
Academische studie van een man in wapenuitrusting, getekend door Charles Rousseau. Rousseau tekende deze studie als leerling aan de Academie Brugge. Wanneer en in welke klas hij deze studie maakte is onduidelijk. Een vermelding van Rousseau is in de archiefbronnen enkel te vinden tussen 1881 en 1883, wanneer hij in de klas naar het antiek - figuur zit. Daarbij kan van deze studie geen onderscheid gemaakt worden of ze naar prent of levend model werd getekend. Deze elementen samen zorgen voor een vrij ruime datering. Rousseau werd met deze studie eerste op een wedstrijd. Een man is ten halve lijve afgebeeld. Hij draagt een helm, en geklemd tussen zijn elleboog en borst houdt hij een speer of lang zwaard vast. Hij reikt zijn rechterhand hand uit. Zijn blik is naar beneden gericht. De studie is toetsmatig getekend, met een focus op de uitwerking van het hoofd. Het lichaam, gehuld in een kleed, is veel minder uitgewerkt. De gebruikte media zijn zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. De aantekeningen duiden op Rousseaus wedstrijddeelname. Linksboven naast de academiestempel is zijn toegewezen letter (A) te zien. Nadat hij eerste werd, noteerde men zijn naam en plaats in de rangschikking rechtsonder.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles Rousseau VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 732 x 548 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0349.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.