Academische studie naar prent: Romeinse soldaat

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Marc Antoine Hervier
,
Alexis François Girard
,
Eugène Van Maldeghem (tekenaar)

Datering

1828

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een zittende naakte krijger, getekend door Eugène Van Maldeghem in 1828. Van Maldeghem, afkomstig uit Dentergem, won de eerste prijs met deze studie tijdens een wedstrijd aan de Academie Brugge. Hij was toen leerling in de eerste figuurklas waarin naar prenten werd getekend. Zijn klasgenoot Franciscus Quartier werd toen tweede: 0016.GRO0142.36.II. Het onderwerp van deze…
Lees meer
Academische studie naar prent van een zittende naakte krijger, getekend door Eugène Van Maldeghem in 1828. Van Maldeghem, afkomstig uit Dentergem, won de eerste prijs met deze studie tijdens een wedstrijd aan de Academie Brugge. Hij was toen leerling in de eerste figuurklas waarin naar prenten werd getekend. Zijn klasgenoot Franciscus Quartier werd toen tweede: 0016.GRO0142.36.II. Het onderwerp van deze studie is een prent waarop een zittende Romeinse soldaat is afgebeeld. De gespierde naakte man draagt een helm met kam en is in profiel naar links getekend. Hij zit op een stenen trap en grijpt met zijn rechterhand naar zijn onderbeen. Een achthoekig schild rust tegen de steen met daaronder een speer. De leerling tekende naar een prent getiteld 'Soldat Romain', naar ontwerp van Hervier. Wellicht gaat het om een prent van Girard. Linksboven staat de academiestempel met daaronder de handtekening van directeur Ducq. Het etiket met het nummer van de leerling werd hier op het papier bevestigd. De studie werd getekend met zwart krijt of houtskool en is bewaard in een album. In dit album is een selectie academietekeningen naar prenten gekleefd, waaronder een tweede studie door Van Maldeghem: 0016.GRO0142.35.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Marc Antoine Hervier , Alexis François Girard , Eugène Van Maldeghem VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 603 x 468 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.34.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.