Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Public domain / CC-PDM

Datering

1802

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een staande naakte man, getekend door Jean-Baptiste Autrique in 1802. Autrique maakte deze studie tijdens de prijswedstrijd aan de Academie Brugge en won de tweede prijs. Joseph Brulois won toen de eerste prijs in de categorie "tekenen naar het leven" (0016.GRO0114.II). Het model poseert met de rug naar de tekenaar. De naakte man houdt…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een staande naakte man, getekend door Jean-Baptiste Autrique in 1802. Autrique maakte deze studie tijdens de prijswedstrijd aan de Academie Brugge en won de tweede prijs. Joseph Brulois won toen de eerste prijs in de categorie "tekenen naar het leven" (0016.GRO0114.II). Het model poseert met de rug naar de tekenaar. De naakte man houdt zijn rechterhand op zijn hoofd en steunt met de linkerhand op een hoge sokkel. Hij draait het gezicht naar links. Onderaan is er een papierstrook aangelijmd waarop de voeten van het model en een deel van de sokkel getekend zijn. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Linksonder staat een aantekening met de naam van de leerling en zijn rangschikking in de wedstrijd. Linksboven is het academiemerk gestempeld en werd de behaalde prijs (tweede) op de tekening genoteerd. Rechtsboven is de tekenletter van Autrique (L) op het papier verlijmd voor anonieme jurering. De bladranden van de tekening zijn bijgesneden. Autrique maakte nog een tweede studie naar model in deze wedstrijd: 0014.GRO0077.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in houtskool of zwart krijt op papier met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 630 x 417 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0076.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.