Academische studie naar prent: buste van een jonge vrouw

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

François Dumon (tekenaar)

Datering

1845

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een jonge vrouw, getekend door François Dumon in 1845. Het gaat om een wedstrijdstudie, door Dumon getekend als leerling aan de Academie Brugge. In de categorie "Dessin de tête ombrée" werd hij eerste. Hij tekende anoniem onder het nummer '27' zodat de jury onpartijdig kon oordelen. Linksboven staat ook de academiestempel en de handtekening van…
Lees meer
Academische studie naar prent van een jonge vrouw, getekend door François Dumon in 1845. Het gaat om een wedstrijdstudie, door Dumon getekend als leerling aan de Academie Brugge. In de categorie "Dessin de tête ombrée" werd hij eerste. Hij tekende anoniem onder het nummer '27' zodat de jury onpartijdig kon oordelen. Linksboven staat ook de academiestempel en de handtekening van secretaris Roels. Dumon tekende naar een prent waarop een jonge vrouw afgebeeld is. Ze kijkt over haar schouder heen naar de toeschouwer. Haar donkere haren zijn samengebracht in een losse knot. De studie is getekend in zwart krijt of houtskool.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker François Dumon
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 609 x 469 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0007.56.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.