Visser met zijn knechtje en een man met een scharensliep

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

David II Teniers

Datering

circa 1601 - circa 1700

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Mogelijk een kopie naar een niet geïdentificeerd werk van Teniers. De scharensliep komt in spiegelbeeld bijna identiek voor in een schilderij van Teniers in het Louvre (R. Peyre, David Teniers, Parijs, s.d., p. 57). Ook de figuren op het verso, voor zover ze herkenbaar zijn, zijn verwant aan de door Teniers gebruikte types. Zij lijken omgeven te zijn door een…
Lees meer
Mogelijk een kopie naar een niet geïdentificeerd werk van Teniers. De scharensliep komt in spiegelbeeld bijna identiek voor in een schilderij van Teniers in het Louvre (R. Peyre, David Teniers, Parijs, s.d., p. 57). Ook de figuren op het verso, voor zover ze herkenbaar zijn, zijn verwant aan de door Teniers gebruikte types. Zij lijken omgeven te zijn door een omlijsting met bovenaan een cartouche. (Naar: C. Van de Velde, Stedelijke Musea Brugge, Steinmetzkabinet, Catalogus van de tekeningen, Brugge, 1984, II, p. 267).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker David II Teniers VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
recto: grafiet; verso: zwart en rood krijt, grafiet
Afmetingen 217 x 220 mm
Objectnummer 0000.GRO2009.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.