Studies van steenbakkers

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

David II Teniers (tekenaar)

Datering

circa 1645

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
David Teniers II was een van de meest succesvolle genreschilders uit de 17de eeuw. Hij ontwikkelde een eigen stijl die resulteerde in idyllische afbeeldingen van het plattelandsleven. In dit proces speelde de tekenkunst een belangrijke rol. Teniers maakte zich de techniek meester door andere kunstenaars te kopiëren maar vooral door te tekenen ‘naar het leven’. Zo maakte hij deze studie…
Lees meer
David Teniers II was een van de meest succesvolle genreschilders uit de 17de eeuw. Hij ontwikkelde een eigen stijl die resulteerde in idyllische afbeeldingen van het plattelandsleven. In dit proces speelde de tekenkunst een belangrijke rol. Teniers maakte zich de techniek meester door andere kunstenaars te kopiëren maar vooral door te tekenen ‘naar het leven’. Zo maakte hij deze studie van drie steenbakkers die uiteindelijk op de voorgrond van een landschapsschilderij ‘Steenbakkers nabij Hemiksem’ (c. 1645, London, Dulwich Picture Gallery) terechtkwam. De tekening is in 2020 erkend als topstuk.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.