Academische studie naar prent: hoofd met hulplijnen

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1782 - circa 1804

Periodes

18de eeuw, 19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van het hoofd van een figuur. De figuur is driekwart naar rechts weergegeven tot aan de hals. De studie focust op de verhoudingen met aanduiding van hulplijnen. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Het tekenpapier is bijgesneden tot een kleiner formaat met behoud van drie originele schepranden. Wellicht werd deze studie gemaakt in de…
Lees meer
Academische studie naar prent van het hoofd van een figuur. De figuur is driekwart naar rechts weergegeven tot aan de hals. De studie focust op de verhoudingen met aanduiding van hulplijnen. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Het tekenpapier is bijgesneden tot een kleiner formaat met behoud van drie originele schepranden. Wellicht werd deze studie gemaakt in de klas naar prenten aan de Academie van Brugge. Er werd vermoedelijk getekend naar een prent uit de reeks 'Troisième Cahier de Principes de Dessin par différents Maitres' van Bonnet (graveur), zie 0022.GRO1187.II. De naam van de tekenaar en de datum zijn onbekend.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 498 x 302 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1186.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.