Academische studie naar sculptuur: rechterarm van een kind

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1802

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een arm. Het gaat om een afgietsel van de rechterarm van een kindje. Vermoedelijk werd deze tekening gemaakt in de klas naar sculptuur aan de Academie van Brugge. De naam van de leerling-tekenaar is niet gekend. Aan de hand van het watermerk in het papier kan de studie gedateerd worden rond 1802 (zie bv. 0014.GRO0076.II)…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een arm. Het gaat om een afgietsel van de rechterarm van een kindje. Vermoedelijk werd deze tekening gemaakt in de klas naar sculptuur aan de Academie van Brugge. De naam van de leerling-tekenaar is niet gekend. Aan de hand van het watermerk in het papier kan de studie gedateerd worden rond 1802 (zie bv. 0014.GRO0076.II). De studie is uitgevoerd op tekenpapier van liggend formaat met zwart krijt of houtskool als medium en hoogsels in wit krijt.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in houtskool of zwart krijt met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 306 x 464 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1156.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.