Laatste Avondmaal

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Gustave van de Woestyne

Datering

1927

Periode

20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
Het Laatste Avondmaal is een hoofdwerk uit de expressionistische tijd van Gustave van de Woestyne. Het is opgevat als een monumentaal fresco, een kunstvorm waar de schilder toen veel belangstelling voor had. Christus zit met zijn leerlingen dicht aaneengesloten rond een vierkante tafel, in een benauwde kamer met kale bakstenen muren en een vloer met dambordpatroon. De figuren hebben geschematiseerde…
Lees meer
Het Laatste Avondmaal is een hoofdwerk uit de expressionistische tijd van Gustave van de Woestyne. Het is opgevat als een monumentaal fresco, een kunstvorm waar de schilder toen veel belangstelling voor had. Christus zit met zijn leerlingen dicht aaneengesloten rond een vierkante tafel, in een benauwde kamer met kale bakstenen muren en een vloer met dambordpatroon. De figuren hebben geschematiseerde maar toch expressieve gezichten. De handen zijn karikaturaal groot.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.