De barmhartige Samaritaan

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1581 - circa 1600

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Uitgebeeld is de parabel van de barmhartige Samaritaan zoals deze vermeld staat in het evangelie van Lucas (10: 30-37). Nadat een eenzame reiziger werd overvallen en zwaargewond werd achtergelaten door de rovers, passeerden een priester en een leviet de man. Beide geestelijken liepen door zonder de gewonde te helpen. De derde persoon die passeerde was een Samaritaan. Uit medelijden met…
Lees meer
Uitgebeeld is de parabel van de barmhartige Samaritaan zoals deze vermeld staat in het evangelie van Lucas (10: 30-37). Nadat een eenzame reiziger werd overvallen en zwaargewond werd achtergelaten door de rovers, passeerden een priester en een leviet de man. Beide geestelijken liepen door zonder de gewonde te helpen. De derde persoon die passeerde was een Samaritaan. Uit medelijden met het slachtoffer verzorgde hij de wonden met olie en wijn en bracht hij hem met zijn paard naar de dichtstbijzijnde herberg. In het schilderij is het moment dat de Samaritaan de wonden schoonmaakt afgebeeld. Op de achtergrond in het landschap, zijn de priester en de leviet afgebeeld.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.