Meebrug in Brugge onder de sneeuw

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Flori van Acker

Datering

circa 1858 - circa 1940

Periodes

19de eeuw, 20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
Flori van Acker maakte vooral portretten, landschappen en stadsgezichten in olieverf, aquarel, potlood en pastel. Daarnaast maakte hij talloze ontwerpen voor affiches en toeristische reclame. Hij was leraar en van 1909 tot 1926 directeur van de Stedelijke Academie van Brugge. Onder de kunstenaars van deze periode wordt hij gegroepeerd bij 'De Brugse school'. De Peerdenbrug en de Meebrug zijn de…
Lees meer
Flori van Acker maakte vooral portretten, landschappen en stadsgezichten in olieverf, aquarel, potlood en pastel. Daarnaast maakte hij talloze ontwerpen voor affiches en toeristische reclame. Hij was leraar en van 1909 tot 1926 directeur van de Stedelijke Academie van Brugge. Onder de kunstenaars van deze periode wordt hij gegroepeerd bij 'De Brugse school'. De Peerdenbrug en de Meebrug zijn de twee oudste bruggetjes van Brugge. De Meebrug werd gebouwd in 1390 door Jan van Oudenaerde. Op de achtergrond links zien we de toren van de Sint-Salvatorskathedraal en rechts het Belfort.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.