Kruisiging

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1501 - circa 1525

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Dit zwaar beschadigd paneel toont resten van een Calvarieberg met een knielende abdis als schenkster. Zij draagt een wit habijt met zwarte kap, vergelijkbaar met de kledij van augustinessen of cisterciënsernonnen. Zij wordt gepatroneerd door een mannelijke heilige, gekleed met een mantel van ruwe donkerbruine stof, waarover een rood laken is gedrapeerd. De vingers van zijn rechterhand zijn ter hoogte…
Lees meer
Dit zwaar beschadigd paneel toont resten van een Calvarieberg met een knielende abdis als schenkster. Zij draagt een wit habijt met zwarte kap, vergelijkbaar met de kledij van augustinessen of cisterciënsernonnen. Zij wordt gepatroneerd door een mannelijke heilige, gekleed met een mantel van ruwe donkerbruine stof, waarover een rood laken is gedrapeerd. De vingers van zijn rechterhand zijn ter hoogte van zijn borst om een langwerpig voorwerp geklemd, dat op een riem van een tas of een stok gelijkt. De beschadiging laat niet toe dit attribuut te identificeren.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.