Heilige Christophorus met het Jezuskind

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1501 - circa 1600

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Dit kleine schilderij toont de heilige Christophorus die het kindje Jezus op zijn schouders de rivier over draagt. Volgens het verhaal uit de Legenda Aurea van Jacobus de Voragine was Christophorus een reus die had gezworen alleen de sterkste man op aarde te dienen. Toen hij een koning en Satan diende, bleken zij niet zo sterk en onverschrokken te zijn…
Lees meer
Dit kleine schilderij toont de heilige Christophorus die het kindje Jezus op zijn schouders de rivier over draagt. Volgens het verhaal uit de Legenda Aurea van Jacobus de Voragine was Christophorus een reus die had gezworen alleen de sterkste man op aarde te dienen. Toen hij een koning en Satan diende, bleken zij niet zo sterk en onverschrokken te zijn als Christophorus dacht. Daarna diende hij alleen nog Christus. Hij nam de taak op zich zwakken naar de overkant van een rivier te dragen. Op een dag droeg hij een kindje op zijn schouders dat met elke stap zwaarder werd. Toen hij aan de overkant was gekomen, bleek dat hij Christus had gedragen en daarmee ook de zonden van de wereld. De vervaardiger van dit schilderij is niet bekend. Op stilistische gronden wordt het in de zestiende eeuw gedateerd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.