Madonna

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

anoniem (beeldhouwer)
,
atelier van Joos Van Cleve (schilder)

Datering

circa 1501 - circa 1550

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Naar de stijl te oordelen is deze Madonna, die tot aan haar middel achter een borstwering met aan weerszijden een renaissancepilaster is voorgesteld, in de omgeving of navolging van Joos van Cleve ontstaan. Het schilderij dateert vermoedelijk nog uit de eerste helft van de 16de eeuw en is wellicht van de hand van een Antwerps meester. Op de veiling van…
Lees meer
Naar de stijl te oordelen is deze Madonna, die tot aan haar middel achter een borstwering met aan weerszijden een renaissancepilaster is voorgesteld, in de omgeving of navolging van Joos van Cleve ontstaan. Het schilderij dateert vermoedelijk nog uit de eerste helft van de 16de eeuw en is wellicht van de hand van een Antwerps meester. Op de veiling van de nalatenschap van J. Steinmetz (1885) gecatalogiseerd als Lambert Lombard, toen nog verkeerdelijk Sustermans genoemd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.