Madonna met Johannes de Doper en de heilige Hiëronymus

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Adriaen Isenbrant (schilder)

Datering

circa 1485 - circa 1551

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De houding van het liefkozend kind in de armen van zijn moeder, is duidelijk overgenomen van de zeer populaire en door kopieën (o.m. van de hand van Petrus Christus) alom verspreide 'Notre -Dame de Cambrai', een Italo-Byzantijnse ikoon, die rond het midden van de 15de eeuw uit Rome was meegebracht en aan de kathedraal van Cambrai werd geschonken. De buitenzijde…
Lees meer
De houding van het liefkozend kind in de armen van zijn moeder, is duidelijk overgenomen van de zeer populaire en door kopieën (o.m. van de hand van Petrus Christus) alom verspreide 'Notre -Dame de Cambrai', een Italo-Byzantijnse ikoon, die rond het midden van de 15de eeuw uit Rome was meegebracht en aan de kathedraal van Cambrai werd geschonken. De buitenzijde van de luiken vertoont twee wapenschilden op een rode fond in natuursteenimitatie. Het linker wapenschild is dat van de Brugse familie Pardo, het rechter is nog niet geïdentificeerd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.