De heiligen Judocus en Petrus

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1540 - circa 1559

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De twee panelen vormen de twee zijluiken van een triptiek. Het linkerluik stelt de H. Judocus of Joos voor, een Bretoense heilige, herkenbaar aan zijn pelgrimskledij en de kroon op de arm. Op het rechterluik is de H. Petrus voorgesteld op minder gebruikelijke wijze, namelijk met apostelgewaad, boek, tonsuur en kruisstaf. De keerzijden vertonen een zwaar gehavende rode verflaag, vermoedelijk…
Lees meer
De twee panelen vormen de twee zijluiken van een triptiek. Het linkerluik stelt de H. Judocus of Joos voor, een Bretoense heilige, herkenbaar aan zijn pelgrimskledij en de kroon op de arm. Op het rechterluik is de H. Petrus voorgesteld op minder gebruikelijke wijze, namelijk met apostelgewaad, boek, tonsuur en kruisstaf. De keerzijden vertonen een zwaar gehavende rode verflaag, vermoedelijk oorspronkelijk als marmerimitatie bedoeld.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.