Oordeel van Daniël

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Valentin de Boulogne

Datering

circa 1601 - circa 1700

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Tafereel uit het apocriefe toevoegsel aan het boek Daniël, waarin Daniël de onschuld van Suzanna kon aantonen. Suzanna werd beschuldigd van onkuisheid door twee oude mannen die haar bij het baden hadden begluurd. Links zit Daniël op een met griffioenen versierde troon. Hij heeft net zijn oordeel uitgesproken en heft zijn linkerarm. De twee oude mannen kijken verschrikt en worden…
Lees meer
Tafereel uit het apocriefe toevoegsel aan het boek Daniël, waarin Daniël de onschuld van Suzanna kon aantonen. Suzanna werd beschuldigd van onkuisheid door twee oude mannen die haar bij het baden hadden begluurd. Links zit Daniël op een met griffioenen versierde troon. Hij heeft net zijn oordeel uitgesproken en heft zijn linkerarm. De twee oude mannen kijken verschrikt en worden gegrepen door soldaten. Rechts kijkt Suzanna naar de toeschouwer, met haar handen gekruist op haar borst. Haar twee kinderen klampen zich vast aan haar rokken. Het schilderij is een atelierrepliek van een gelijknamig tafereel van Valentin de Boulogne, waarvan tevens een pendant bestaat met de voorstelling van het Oordeel van Salomon.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.