Judit toont het hoofd van Holofernes

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Carlo Saraceni

Datering

circa 1615 - circa 1649

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Judit houdt het hoofd van Holofernes aan de haren vast, en toont het triomfantelijk. Links onderaan staat haar dienstmaagd, die bijlicht met een kaars en met haar tanden de wijnzak openhoudt, waarin het hoofd zal geworpen worden. De compositie, met Caravaggistisch clair-obscur, is een kopie naar het beroemde schilderij van Carlo Saraceni uit ca. 1615, dat momenteel bewaard wordt in…
Lees meer
Judit houdt het hoofd van Holofernes aan de haren vast, en toont het triomfantelijk. Links onderaan staat haar dienstmaagd, die bijlicht met een kaars en met haar tanden de wijnzak openhoudt, waarin het hoofd zal geworpen worden. De compositie, met Caravaggistisch clair-obscur, is een kopie naar het beroemde schilderij van Carlo Saraceni uit ca. 1615, dat momenteel bewaard wordt in het Kunsthistorisches Museum te Wenen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.