Samson en Delilah

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Anthony van Dyck

Datering

circa 1630 - circa 1700

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Het geheim van de kracht van Samson lag in zijn ongeschoren haar. Delilah, zijn tweede vrouw, overtuigde hem uiteindelijk dit geheim met haar te delen, waarop ze hem verraadde door 's nachts zijn haar af te scheren. Het schilderij toont het moment waarop de Filistijnen de verzwakte Samson overmeesteren. Het gaat hier om een zeventiende-eeuwse kopie naar een werk van…
Lees meer
Het geheim van de kracht van Samson lag in zijn ongeschoren haar. Delilah, zijn tweede vrouw, overtuigde hem uiteindelijk dit geheim met haar te delen, waarop ze hem verraadde door 's nachts zijn haar af te scheren. Het schilderij toont het moment waarop de Filistijnen de verzwakte Samson overmeesteren. Het gaat hier om een zeventiende-eeuwse kopie naar een werk van Anthony van Dyck uit 1627-1630, momenteel in het Kunsthistorisches Museum te Wenen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.