Man van Smarten

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jan Janssens

Datering

circa 1620 - circa 1650

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Buste van Christus met doornenkroon en rietstaf, weergegeven in een medaillon. De lokaalkleur en contrasterende belichting zijn typisch voor de Caravaggeske schilderswijze van Jan Janssens. Het brede gelaat, de weergave van het haar in zware golven, de rechte vingers en de typering van de doornenkroon zijn eveneens verwant aan andere schilderijen van Janssens' hand. (Naar: H. Vlieghe, Stedelijke Musea Brugge…
Lees meer
Buste van Christus met doornenkroon en rietstaf, weergegeven in een medaillon. De lokaalkleur en contrasterende belichting zijn typisch voor de Caravaggeske schilderswijze van Jan Janssens. Het brede gelaat, de weergave van het haar in zware golven, de rechte vingers en de typering van de doornenkroon zijn eveneens verwant aan andere schilderijen van Janssens' hand. (Naar: H. Vlieghe, Stedelijke Musea Brugge. Catalogus Schilderijen 17de en 18de eeuw, Brugge, 1994, p. 126.)
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.