Madonna

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Ambrosius Benson

Datering

1533

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De kleine Jezus slaat zijn linkerarm om de hals van zijn moeder en grijpt met zijn rechterhand naar de halsuitsnit van haar kleed. Deze bijzonder succesrijke compositie is overgenomen van Rogier van der Weyden. Zijn zogenaamde 'Madonna met omhelzend Kind' is gekend uit een enorm aantal Brugse kopieën. De Latijnse mariale teksten op de luiken zijn niet buitengewoon maar het…
Lees meer
De kleine Jezus slaat zijn linkerarm om de hals van zijn moeder en grijpt met zijn rechterhand naar de halsuitsnit van haar kleed. Deze bijzonder succesrijke compositie is overgenomen van Rogier van der Weyden. Zijn zogenaamde 'Madonna met omhelzend Kind' is gekend uit een enorm aantal Brugse kopieën. De Latijnse mariale teksten op de luiken zijn niet buitengewoon maar het jaartal 1533 is des te belangrijker omdat er tot nu toe slechts zeven gedateerde panelen aan Ambrosius Benson werden toegeschreven. Het middenluik toont duidelijke kenmerken van zijn stijl in het Mariatype met het ovale gezicht, het kabbelende haar en de houterige handen met zeer lange, opvallend knokige vingers.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.