De eeuwige zwerver, vagebond

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Frits van den Berghe

Datering

1925

Periode

20ste eeuw
In dit schilderij geeft Frits Van den Berghe niet enkel weer wat hij ziet maar ook waarover hij nadenkt, filosofeert. Het hoofd van de monumentale mannenfiguur doet denken aan de Moai op het Paaseiland. Een bekend beeld voor kunstenaars in het begin van de twintigste eeuw. De schilder biedt ons een inkijk in het leven van de zwervende mens, vatbaar…
Lees meer
In dit schilderij geeft Frits Van den Berghe niet enkel weer wat hij ziet maar ook waarover hij nadenkt, filosofeert. Het hoofd van de monumentale mannenfiguur doet denken aan de Moai op het Paaseiland. Een bekend beeld voor kunstenaars in het begin van de twintigste eeuw. De schilder biedt ons een inkijk in het leven van de zwervende mens, vatbaar voor allerhande verleidingen. De stoomtrein op de achtergrond en de verlatenheid dat het doek uitstraalt, doen denken aan de kunstwerken van De Chirico.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.