La plage

© Jacques Lennep - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Jacques Lennep

Datering

precies 1982

Periode

20ste eeuw
Jacques Lennep, die in 1972 de groep CAP opricht met o.a. Courtois en waarbij later ook Nyst en Lizène aansluiten, heeft zijn uiteenlopende activiteiten samengevat onder de term 'l'art relationnel'. De kunsthistoricus en kunstenaar Lennep bekritiseert vooral de iroren-toren-mentaliteit en het navelstaren van de moderne kunst. Hij wenst dat de kunst terug 'visuele informatie' wordt, d.w.z. kunst moet existentiële fenomenen…
Lees meer
Jacques Lennep, die in 1972 de groep CAP opricht met o.a. Courtois en waarbij later ook Nyst en Lizène aansluiten, heeft zijn uiteenlopende activiteiten samengevat onder de term 'l'art relationnel'. De kunsthistoricus en kunstenaar Lennep bekritiseert vooral de iroren-toren-mentaliteit en het navelstaren van de moderne kunst. Hij wenst dat de kunst terug 'visuele informatie' wordt, d.w.z. kunst moet existentiële fenomenen waarnemen en meedelen. Het schilderijfragment, de tekening, het object, de foto die Lennep tot een geheel assembleert, is slechts de weerspiegeling van de realiteit; het enige echte is de 'beschrijving' van het waargenomen object.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jacques Lennep RKD Wikidata
Types schilderij , triptiek
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf en krijt op doek, zwart-wit foto's, schelpen
Afmetingen 101 x 243 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer K000929
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.