De slaapster

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (etser)

Datering

1887

Periode

19de eeuw
De voorgestelde figuur in de ets “De slaapster” is Ensors tante Mimi Haegheman, de zuster van de moeder van de kunstenaar. Zij was ongehuwd en bracht de winters dikwijls door bij de familie Ensor. In de zomer verbleef zij in Blankenberge, waar zij evenals haar zuster een souvenirwinkel had. De prent herinnert aan de krijttekening “Zuster en tante van de…
Lees meer
De voorgestelde figuur in de ets “De slaapster” is Ensors tante Mimi Haegheman, de zuster van de moeder van de kunstenaar. Zij was ongehuwd en bracht de winters dikwijls door bij de familie Ensor. In de zomer verbleef zij in Blankenberge, waar zij evenals haar zuster een souvenirwinkel had. De prent herinnert aan de krijttekening “Zuster en tante van de kunstenaar in profiel” ontstaan tussen 1880-1885 (privéverzameling), waarin Ensor zijn tante in identieke houding schetste.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.