Christus bedaart de storm

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

James Ensor (tekenaar)

Datering

1891

Periode

19de eeuw
Dit bijbelse thema vormde de aanleiding voor de voorstelling van een hevige storm op zee, waarin de lichteffecten, de kleur, de atmosfeer en de dynamiek de acteurs zijn. Ensor dacht bij het schilderen misschien terug aan doeken van Turner die hij kende van reproducties of van zijn reis naar Engeland met Guillaume Vogels. Mogelijk zag hij de spectaculaire weergave van…
Lees meer
Dit bijbelse thema vormde de aanleiding voor de voorstelling van een hevige storm op zee, waarin de lichteffecten, de kleur, de atmosfeer en de dynamiek de acteurs zijn. Ensor dacht bij het schilderen misschien terug aan doeken van Turner die hij kende van reproducties of van zijn reis naar Engeland met Guillaume Vogels. Mogelijk zag hij de spectaculaire weergave van een ontketende natuur ook op werk van John Martin of Franics Danby, twee Britse schilders uit de vroege negentiende eeuw. Vermoedelijk identificeert Ensor zich hier met Christus, maar door het kleine formaat van de figuren is dat moeilijk uit te maken.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.