Heilige Maria Magdalena

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

kopie naar Ambrosius Benson (schilder)

Datering

circa 1526 - circa 1550

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Maria Magdalena is voorgesteld met de balsemvaas, die de olie bevat waarmee ze Christus´ voeten zalfde. Ambrosius Benson schilderde deze heilige vele malen. Nog een twintigtal versies van dit thema zijn bekend en kunnen iconografisch opgesplitst worden in twee groepen. Enerzijds Maria Magdalena met de balsemvaas en anderzijds met een boek. Bensons stijl is goed te herkennen aan de handen…
Lees meer
Maria Magdalena is voorgesteld met de balsemvaas, die de olie bevat waarmee ze Christus´ voeten zalfde. Ambrosius Benson schilderde deze heilige vele malen. Nog een twintigtal versies van dit thema zijn bekend en kunnen iconografisch opgesplitst worden in twee groepen. Enerzijds Maria Magdalena met de balsemvaas en anderzijds met een boek. Bensons stijl is goed te herkennen aan de handen met lange, dunne vingers en het scherp geschilderde plooienspel van de mouwen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.