Vier naakte meisjes op een boot

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Edgard Tytgat (schilder)

Datering

1950

Periode

20ste eeuw
De voorstelling van dit schilderij gaat terug op een reeks van vier aquarellen uit 1939. Hierin verhaalt Edgard Tytgat hoe vier meisjes zich inschepen om op avontuur te gaan. Op zee vallen ze in handen van zeerovers die hen verkopen aan een heer. Die neemt twee van hen tot vrouw, de derde schenkt hij aan zijn intendant en de vierde…
Lees meer
De voorstelling van dit schilderij gaat terug op een reeks van vier aquarellen uit 1939. Hierin verhaalt Edgard Tytgat hoe vier meisjes zich inschepen om op avontuur te gaan. Op zee vallen ze in handen van zeerovers die hen verkopen aan een heer. Die neemt twee van hen tot vrouw, de derde schenkt hij aan zijn intendant en de vierde reserveerde hij voor het feest. De scène op het schilderij gaat niet letterlijk terug op een van de aquarellen maar voegt een scène aan het verhaal toe. Tytgat toont ons hier de meisjes voor ze overvallen worden, nog uitbundig genietend van hun vrijheid. Het speels erotische in dit schilderij is een aspect dat we vanaf het einde van de jaren 1930 vooral in zijn aquarellen terugvinden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.