De val der heiligen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Frits van den Berghe (schilder)

Datering

1933

Periode

20ste eeuw
In De val der heiligen zien we zeven personages en een naakte vrouw in een duizelingwekkende val naar beneden storten. Zwevende en vallende figuren komen meer dan eens voor in het oeuvre van Frits Van den Berghe. Ze verbeelden zijn onzekerheid in een wereld die hem steeds minder houvast bood. Mogelijk houdt het werk verband met de toenemende maatschappelijke onvrede…
Lees meer
In De val der heiligen zien we zeven personages en een naakte vrouw in een duizelingwekkende val naar beneden storten. Zwevende en vallende figuren komen meer dan eens voor in het oeuvre van Frits Van den Berghe. Ze verbeelden zijn onzekerheid in een wereld die hem steeds minder houvast bood. Mogelijk houdt het werk verband met de toenemende maatschappelijke onvrede en instabiliteit rond 1930. Voor dit schilderij maakte Van den Berghe ook een voorstudie in olieverf en een tekening in Oost-Indische inkt, beide in het bezit van het museum.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.