De sierlijkheid van vrouwen is als die van de zee

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Edgard Tytgat (schilder)

Datering

1949

Periode

20ste eeuw
De titel die Edgard Tytgat aan dit schilderij gaf, is ontleend aan een van de twee wandtapijten die hij liet uitvoeren voor de tentoonstelling van decoratieve kunst in Parijs in 1937. Op het ontwerpkarton zien we een idyllisch landschap bij de zee met twee dansende naakte vrouwen en een muzikant. De poëtische versregel die we onderaan op het ontwerp zien…
Lees meer
De titel die Edgard Tytgat aan dit schilderij gaf, is ontleend aan een van de twee wandtapijten die hij liet uitvoeren voor de tentoonstelling van decoratieve kunst in Parijs in 1937. Op het ontwerpkarton zien we een idyllisch landschap bij de zee met twee dansende naakte vrouwen en een muzikant. De poëtische versregel die we onderaan op het ontwerp zien, inspireerde Tytgat later voor dit licht erotische schilderij met vijf naakte vrouwen, spelend in de golven. Ook op het schilderij is de titel onderaan neergeschreven, wat vrij uitzonderlijk is. Die werkwijze vinden we eerder terug in zijn aquarellen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.