Lente-idylle

Public Domain

Kunstenaar / maker

Edward Atkinson Hornel (schilder)

Datering

1905

Periode

20ste eeuw
De Schotse kunstenaar Edward Atkinson Hornel studeerde aan de academies van Edinburgh en Antwerpen en werd lid van de zogenaamde 'Glasgow Boys', een groep progressieve schilders waartoe onder meer ook James Guthrie (inv. 1892-B) behoorde. Een reis naar Japan resulteerde in een serie schilderijen over dat land en een meer grafische manier van werken. Gaandeweg liet hij de oosterse thematiek…
Lees meer
De Schotse kunstenaar Edward Atkinson Hornel studeerde aan de academies van Edinburgh en Antwerpen en werd lid van de zogenaamde 'Glasgow Boys', een groep progressieve schilders waartoe onder meer ook James Guthrie (inv. 1892-B) behoorde. Een reis naar Japan resulteerde in een serie schilderijen over dat land en een meer grafische manier van werken. Gaandeweg liet hij de oosterse thematiek echter varen ten voordele van voor het Schotse publiek meer toegankelijke en herkenbare motieven, bij voorkeur taferelen met kinderen in een groene omgeving, meestal geschilderd in een zacht kleurenpalet, zoals Lente-idylle.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Edward Atkinson Hornel VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen
Categorieën schilderingen AAT , belangrijk werk Vlaamse Gemeenschap
Materialen
olieverf op doek
olieverf AAT , doek AAT
Afmetingen 124.2 x 153.6 cm
Locatie In depot
Objectnummer 1906-K
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.