Villa Zonneschijn (Het huis van de kunstenaar in Astene)

Public Domain

Kunstenaar / maker

Emile Claus (schilder)

Datering

1906

Periode

20ste eeuw
Bij het begin van de 20ste eeuw is Emile Claus een gevierde kunstenaar op de internationale kunstscène. Het hoogtepunt is ongetwijfeld de gouden medaille die hij op de Parijse Exposition Universelle van 1900 ontvangt. Claus leeft dus geenszins geïsoleerd. Villa Zonneschijn, zijn landhuis aan de Leie in Astene (dichtbij Deinze), is een gastvrij oord, en vrienden zoals Léonce Bénédite, de…
Lees meer
Bij het begin van de 20ste eeuw is Emile Claus een gevierde kunstenaar op de internationale kunstscène. Het hoogtepunt is ongetwijfeld de gouden medaille die hij op de Parijse Exposition Universelle van 1900 ontvangt. Claus leeft dus geenszins geïsoleerd. Villa Zonneschijn, zijn landhuis aan de Leie in Astene (dichtbij Deinze), is een gastvrij oord, en vrienden zoals Léonce Bénédite, de toenmalige directeur van het Musée du Luxembourg, en de auteurs Camille Lemonnier en Emile Verhaeren brengen er herhaaldelijk hun vakanties door. Zijn Parijse vriend, de criticus Gabriel Mourey getuigt hierover in 1902: “C’est vraiment la maison du soleil, un foyer d’art et d’amitié, une hospitalière demeure en pleine nature, au cœur de la vie.” (Gabriel Mourey, Des Hommes devant la Nature et la Vie, Paris, Paul Ollendorf, 1902, p. 123)
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.