Fuga

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gustave van de Woestyne (schilder)

Datering

1925

Periode

20ste eeuw
Gustave Van de Woestyne, die voor de oorlog behoorde tot de symbolistische schilders van de eerste Latemse groep, bleef niet ongevoelig voor het modernisme en gaandeweg nam de kunstenaar expressionistische en postkubistische stijlelementen in zijn werk op. Fuga uit 1925 is een van zijn meest expressionistische werken. De muzikale titel verwijst naar de meerstemmigheid van de compositie. Centraal staat de…
Lees meer
Gustave Van de Woestyne, die voor de oorlog behoorde tot de symbolistische schilders van de eerste Latemse groep, bleef niet ongevoelig voor het modernisme en gaandeweg nam de kunstenaar expressionistische en postkubistische stijlelementen in zijn werk op. Fuga uit 1925 is een van zijn meest expressionistische werken. De muzikale titel verwijst naar de meerstemmigheid van de compositie. Centraal staat de boer, omgeven door die elementen die zijn leven bepalen en inhoud geven: het huis, de kerk, de dieren en de natuur. De vormen zijn sterk vereenvoudigd en herleid tot grote contrasterende kleurvlakken in een collageachtige opbouw.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.