Het diabolospel

Public Domain

Kunstenaar / maker

Henri Lebasque (schilder)

Datering

1907

Periode

20ste eeuw
Op twintigjarige leeftijd trok Henri-Joseph Lebasque naar Parijs waar hij vrij snel onder de invloed kwam van het impressionisme. In zijn werk staat doorgaans zijn directe omgeving centraal. In het Diabolospel wordt deze met een rustige en intieme sfeer geassocieerd. Op de voorgrond posteerde Lebasque een meisje dat opgaat in haar spel. Achteraan in de tuin zit een vrouw met…
Lees meer
Op twintigjarige leeftijd trok Henri-Joseph Lebasque naar Parijs waar hij vrij snel onder de invloed kwam van het impressionisme. In zijn werk staat doorgaans zijn directe omgeving centraal. In het Diabolospel wordt deze met een rustige en intieme sfeer geassocieerd. Op de voorgrond posteerde Lebasque een meisje dat opgaat in haar spel. Achteraan in de tuin zit een vrouw met een breiwerkje. Typisch voor Lebasque is het heldere, bijna fauvistische kleurgebruik en de eenvoudige compositie, waarin een strakke lijnvoering samengaat met de suggestie van beweging.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Henri Lebasque VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorieën schilderingen AAT, belangrijk werk Vlaamse Gemeenschap
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 92 x 73 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1919-T
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.