Koeien in een weide

Public Domain

Kunstenaar / maker

Charles-François Daubigny (schilder)

Datering

ca. 1866

Periode

19de eeuw
Hoewel Charles-François Daubigny doorgaans geassocieerd wordt met de schilders van Barbizon, was het woud van Fontainebleau slechts een van de plaatsen waar hij tekende en schilderde naar de natuur. De zomermaanden bracht hij meestal door in Auvers-sur-Oise, en hij reisde veel in binnen- en buitenland. Daubigny bezat een schildersboot ‘le Botin’, waarmee hij de Oise en de Seine afvoer. De…
Lees meer
Hoewel Charles-François Daubigny doorgaans geassocieerd wordt met de schilders van Barbizon, was het woud van Fontainebleau slechts een van de plaatsen waar hij tekende en schilderde naar de natuur. De zomermaanden bracht hij meestal door in Auvers-sur-Oise, en hij reisde veel in binnen- en buitenland. Daubigny bezat een schildersboot ‘le Botin’, waarmee hij de Oise en de Seine afvoer. De schets Koeien in de weide, ontstaan circa 1866, ontstond tijdens een van deze zwerftochten. Het is een vluchtige impressie, geschilderd met een vlotte, schetsmatige toets. Het formaat en het materiaal van de drager, een paneeltje, doen vermoeden dat het direct, voor het motief is geschilderd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.