Pronkstilleven met bloemen, ham, wild, schaaldieren en fruit

Public Domain

Kunstenaar / maker

Alexander Adriaenssen (schilder)

Datering

1647

Periode

17de eeuw
Alexander Adriaenssen was een vriend van Rubens en genoot in zijn tijd grote waardering als stillevenschilder. Dit pronkstilleven is gesigneerd en gedateerd 1647 linksonder op de tafelpoot. Het behoort tot de weelderigste composities van de meester. Opmerkelijk zijn de heldere kleurenharmonie en de subtiele speling van het licht op de uitgestalde eetwaren en op het glas en het zilverwerk. Het…
Lees meer
Alexander Adriaenssen was een vriend van Rubens en genoot in zijn tijd grote waardering als stillevenschilder. Dit pronkstilleven is gesigneerd en gedateerd 1647 linksonder op de tafelpoot. Het behoort tot de weelderigste composities van de meester. Opmerkelijk zijn de heldere kleurenharmonie en de subtiele speling van het licht op de uitgestalde eetwaren en op het glas en het zilverwerk. Het elegante wijnglas met een hoge, grillig versierde stam naast de aarden kruik is Venetiaans. De sierbeker rechts op het schilderij is een Duitse akeleibeker.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Alexander Adriaenssen VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen
Materialen
olieverf op paneel
olieverf , paneel
Afmetingen 56 x 82 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1929-A
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.