Stilleven met vruchten

Public Domain

Datering

ca. 1650

Periode

17de eeuw
Op de tafel is een ruime keuze aan vruchten uitgestald. Op de Delfts blauwe schaal liggen bijvoorbeeld een mirabel, een mandarijn en een half geschilde citroen, een kostbaar importproduct en dus een luxeartikel. Daarachter staat een tazza: een schaal op voet, gewoonlijk van edel metaal en bestemd voor wijn, lekkernijen of vruchten. Daarop liggen pruimen en druiven en in de…
Lees meer
Op de tafel is een ruime keuze aan vruchten uitgestald. Op de Delfts blauwe schaal liggen bijvoorbeeld een mirabel, een mandarijn en een half geschilde citroen, een kostbaar importproduct en dus een luxeartikel. Daarachter staat een tazza: een schaal op voet, gewoonlijk van edel metaal en bestemd voor wijn, lekkernijen of vruchten. Daarop liggen pruimen en druiven en in de mand abrikozen, een kweepeer, kersen, perziken en druiven. Op de druivenbladeren kruipt een lieveheersbeestje en op een takje boven de bladeren in de nis bevindt zich een rups of duizendpoot. Rechts van de hangende druiventros zit op de niswand een atalanta. Deze admiraalvlinder is vaak terug te vinden bij rottend fruit.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.