Stilleven met vis, brood en uien

Public Domain

Kunstenaar / maker

Ae van Rabel (schilder)

Datering

1653

Periode

17de eeuw
Waar het bij Willem Claesz. Heda gaat om voedsel, drank, tafelgerei en andere luxueuze objecten van welvarende lieden, draait het bij Van Rabel om levensmiddelen en voorwerpen die in veel bredere kring gangbaar waren. Op een houten tafelblad bevinden zich een tinnen kan, een tinnen schaal met een aangesneden haring, een glazen wafelbeker met bruin bier, een aangesneden roggebrood, een…
Lees meer
Waar het bij Willem Claesz. Heda gaat om voedsel, drank, tafelgerei en andere luxueuze objecten van welvarende lieden, draait het bij Van Rabel om levensmiddelen en voorwerpen die in veel bredere kring gangbaar waren. Op een houten tafelblad bevinden zich een tinnen kan, een tinnen schaal met een aangesneden haring, een glazen wafelbeker met bruin bier, een aangesneden roggebrood, een bos uien, een aangebroken bol oude kaas met daarop een blauwe aardewerken schotel met boter en ervoor een teentje knoflook en een mes. De lichtinval komt, zoals dat gangbaar was, van links en geeft fraaie effecten op het glas, het tin en op de uien.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.