Portret van Frederick Samuel Tallmadge

Public Domain

Kunstenaar / maker

Victor David Brenner (medailleur)

Datering

1904

Periode

20ste eeuw
Frederick Samuel Tallmadge (1824-1904) was voorzitter van de vereniging van nakomelingen van de officieren van de Amerikaanse Revolutie van 1783. Deze vereniging werd opgericht in 1883 bij de viering van de honderdste verjaardag van de Revolutie. De oprichting vond plaats in Fraunces Tavern, op dezelfde plaats als de oorspronkelijke viering in 1783. Tallmadge kocht dit historische gebouw aan en schonk…
Lees meer
Frederick Samuel Tallmadge (1824-1904) was voorzitter van de vereniging van nakomelingen van de officieren van de Amerikaanse Revolutie van 1783. Deze vereniging werd opgericht in 1883 bij de viering van de honderdste verjaardag van de Revolutie. De oprichting vond plaats in Fraunces Tavern, op dezelfde plaats als de oorspronkelijke viering in 1783. Tallmadge kocht dit historische gebouw aan en schonk het aan de vereniging. Als dank werd hij vereeuwigd door de uitgifte van deze penning. Op de keerzijde wordt het gebouw afgebeeld. Brenner ontwierp de penning en stelde deze tentoon in Brussel op het Salon van de Medaille in 1910. Hetzelfde jaar werd hij ook getoond op de New York Medallic Exhibition.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.