Portretpenning van Auguste Godeaux

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Godfried Devreese (medailleur)
,
Fonson & Cie. (atelier)

Datering

1913

Periode

20ste eeuw
Auguste Godeaux werd in 1850 geboren in een eenvoudig arbeidersgezin te Chapelle-lez-Herlaimont. Hij werkte op 14-jarige leeftijd al in een atelier, maar kon zich opwerken door avond- en weekendonderwijs. In 1883 werd hij directeur van de "Ecole industrielle" te Morlanwelz. Op 6 juli 1913 werd de dertigste verjaardag van zijn directeurschap gevierd. Godeaux ontving een bronzen medaillon met zijn beeltenis…
Lees meer
Auguste Godeaux werd in 1850 geboren in een eenvoudig arbeidersgezin te Chapelle-lez-Herlaimont. Hij werkte op 14-jarige leeftijd al in een atelier, maar kon zich opwerken door avond- en weekendonderwijs. In 1883 werd hij directeur van de "Ecole industrielle" te Morlanwelz. Op 6 juli 1913 werd de dertigste verjaardag van zijn directeurschap gevierd. Godeaux ontving een bronzen medaillon met zijn beeltenis waarvan deze medaille een reductie is. Er werden in totaal 206 exemplaren geslagen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.