Portret van Gustave Francotte, oud-minister van Arbeid

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Godfried Devreese (medailleur)
,
Alphonse Michaux (atelier)

Datering

1905

Periode

20ste eeuw
Gustave Marie Clémént Francotte was een Belgisch politicus en minister voor de Katholieke Partij. Hij was volksvertegenwoordiger in het arrondissement Luik (1900-1912) en minister van nijverheid en arbeid (1902-1907). Hij was een van de medeoprichters van de Christelijke Mutualiteiten. Hij ijverde voor de organisatie van een Wereldtentoonstelling in zijn geboortestad, vandaar dat een penning aan hem werd opgedragen. Op …
Lees meer
Gustave Marie Clémént Francotte was een Belgisch politicus en minister voor de Katholieke Partij. Hij was volksvertegenwoordiger in het arrondissement Luik (1900-1912) en minister van nijverheid en arbeid (1902-1907). Hij was een van de medeoprichters van de Christelijke Mutualiteiten. Hij ijverde voor de organisatie van een Wereldtentoonstelling in zijn geboortestad, vandaar dat een penning aan hem werd opgedragen. Op 7 januari 1906 werd Francotte gehuldigd op een banket waaraan meer dan zeshonderd personen deelnamen. De uitgifte van deze medaille gebeurde op inschrijving onder de exposanten van de Wereldtentoonstelling van Luik.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.