Herinneringspenning voor de 75ste verjaardag van de Belgische Onafhankelijkheid

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Koninklijke Munt van België (atelier)
,
Godfried Devreese (medailleur)

Datering

1906

Periode

20ste eeuw
Op initiatief van de minister van binnenlandse zaken werd een wedstrijd ingericht tussen een twintigtal kunstenaars voor het graveren van een penning. Deze moest op de voorzijde de beeltenis van de koning dragen en zeker de twee data 1830 en 1905. De keerzijde werd aan de inspiratie van de kunstenaar overgelaten. Tussen de veertien deelnemers werd bij unanimiteit Godried Devreese…
Lees meer
Op initiatief van de minister van binnenlandse zaken werd een wedstrijd ingericht tussen een twintigtal kunstenaars voor het graveren van een penning. Deze moest op de voorzijde de beeltenis van de koning dragen en zeker de twee data 1830 en 1905. De keerzijde werd aan de inspiratie van de kunstenaar overgelaten. Tussen de veertien deelnemers werd bij unanimiteit Godried Devreese als winnaar aangewezen die het bedrag van 8.000 frank kreeg toegewezen. Op de keerzijde gaf hij een allegorische voorstelling weer van België in de vorm van een vrouw die de opgaande zon tegemoet stapt, vergezeld van een leeuw en omringd door een wapenschild en vlag.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.