Gedenkpenning voor het honderdjarige bestaan van de Société Générale de Belgique in 1922

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Jules Fonson (atelier)
,
Godfried Devreese (medailleur)

Datering

1922

Periode

20ste eeuw
De "Société Générale de Belgique" de kredietinstelling voor de Zuidelijke provincies, werd in 1822 door koning Willem I opgericht en had tot doel naast het uitgeven van bankbiljetten, de industrie te ondersteunen. Naast de inbreng van kapitaal door uitgifte van aandelen deed koning Willem I een inbreng in natura van een aantal domeinen waaronder het bos van Soignies, afgebeeld op…
Lees meer
De "Société Générale de Belgique" de kredietinstelling voor de Zuidelijke provincies, werd in 1822 door koning Willem I opgericht en had tot doel naast het uitgeven van bankbiljetten, de industrie te ondersteunen. Naast de inbreng van kapitaal door uitgifte van aandelen deed koning Willem I een inbreng in natura van een aantal domeinen waaronder het bos van Soignies, afgebeeld op de medaille als eerste eigendom van de Société Générale. Voor het vereeuwigen van de honderdste verjaardag van de bank werd de beste graveur uit deze periode aangesproken, Godfried Devreese.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.