Ten strijde!

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Pierre Alexandre Morlon (medailleur)
,
Monnaie de Paris (atelier)

Datering

1907
Deze penning stelt Frankrijk allegorisch voor als vrouwe Gallia met helm, vlechten en een getrokken zwaard. De Monnaie de Paris gaf hem uit in drie verschillende afmetingen, 27, 41 en 63 mm. diameter. Op de keerzijde zien we een omgekrulde papierrol met rechthoekige lijst met op de achtergrond eikenbladeren en een banderol. Morlon heeft deze medaille tentoongesteld op de "Salon…
Lees meer
Deze penning stelt Frankrijk allegorisch voor als vrouwe Gallia met helm, vlechten en een getrokken zwaard. De Monnaie de Paris gaf hem uit in drie verschillende afmetingen, 27, 41 en 63 mm. diameter. Op de keerzijde zien we een omgekrulde papierrol met rechthoekige lijst met op de achtergrond eikenbladeren en een banderol. Morlon heeft deze medaille tentoongesteld op de "Salon de Paris" van 1907. Jaren later werd dezelfde voorzijde van deze penning nogmaals gebruikt met op de keerzijde binnen een lauwerkrans de vermelding, AUX COMBATTANTS DE / 1944 / LA PATRIE / RECONNAISANTE.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.