Penning van een jonge vrouw

Public Domain

Kunstenaar / maker

John F. Flanagan (medailleur)

Datering

1910

Periode

20ste eeuw
John Flanagan (1865–1952) was een Amerikaans medaillist en beeldhouwer die een vijftal jaar werkte in het atelier van de kunstenaar Augustus St. Gaudens. Flanagan was de ontwerper van de voorzijde van de Washington-munt die sinds 1932 in gebruik is. Andere belangrijke werken van hem zijn de officiële penning van de Panama-Pacific International Exposition van 1915 en de Verdun-medaille, een geschenk…
Lees meer
John Flanagan (1865–1952) was een Amerikaans medaillist en beeldhouwer die een vijftal jaar werkte in het atelier van de kunstenaar Augustus St. Gaudens. Flanagan was de ontwerper van de voorzijde van de Washington-munt die sinds 1932 in gebruik is. Andere belangrijke werken van hem zijn de officiële penning van de Panama-Pacific International Exposition van 1915 en de Verdun-medaille, een geschenk van de Verenigde Staten aan Frankrijk ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Hij maakte diverse portretpenningen van society-figuren. Van deze buste van een sierlijke jonge vrouw met opgestoken haar is echter niet geweten wie de geportretteerde is.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.